Pro naše oranžové víno jsme zvolili odrůdu Pálava, která 50 denní macerací hroznů a dvouletým zráním v dubovém sudu získala svůj intenzivní a nezaměnitelný projev.
Moravské zemské víno
suché
Ročník 2023FRIZZANTEMoravské zemské vínocukernatost při sběru 21,2 °NM16 g/l zb. cukr6,7 g/l kyselin750 ml11 %polosladké
Základem našeho FRIZZANTE je víno odrůdy Cabernet Moravia, které určuje vůní a chuť. Jemné perlení vzniká ve víně za pomocí technologie sycení vína oxidem uhličitým, přímo při lahvování.
FRIZZANTE vychutnávejte jako šumivá vína ideálně při teplotě 6-8 °C, jež jemně doplní atmosféru letních dnů, buď samotné nebo v míchaných nápojích.
Víno z řady NATURE, které zrálo 24 měsíců na jemných kvasničných kalech, bez přidaného oxidu siřičitého.
Pro takto dlouhou dobu zrání, byly použity nové sudy ,,barrique'' z francouzkého bednářství François Frères.
Jakostní víno s přívlastkem POZDNÍ SBĚR.
Suché.
"Při vítězství si jej zasloužíš, při porážce jej nutně potřebuješ. "
Tento Vlašák pochází z hroznů napadených ušlechtilou plísní BOTRYTIS CINEREA, díky které došlo k odparu vody z bobule, zakoncentrování látek uvnitř ní a vzniku vína nezaměnitelné vůně a chutě.
2020NatureMoravské zemské víno22,4 °NMzb.cukr 0,0 g/lkyseliny 5,5 g/l750 ml13 %suché
Víno z řady NATURE, které kvasilo a následně zrálo 12 měsíců v novém 500 litrovém dubovém sudu z francouzkého bednářství François Frères.
Moje úspěchy.
Test vín odrůdy Chardonnay
„Je více filozofie v láhvi vína než ve všech knihách.“
2021NatureMoravské zemské vínozb.cukr 0,0 g/lkyseliny 6 g/l750 ml13 %suché
Vína řady NATURE jsou vyráběna nejpřirozenější metodou.
Zrají výhradně v dubových sudech na všech kvasničních kalech minimálně 12 měsíců a bez přidaného oxidu siřičitého.
Moravské zemské víno.